Recensie Yo-ga mee de wereld rond!

Wat een mooie recensie van Willem Nijssen voor de Nederlandse bibliotheken (NBD)

Hopelijk komt het boek in veel bibliotheken te liggen!

In 2019 verscheen ‘Yo-ga je mee : avontuurlijke kinderyogaverhalen’ met vier voorleesverhalen over dagelijkse gebeurtenissen uit het leven van jonge kinderen, gecombineerd met makkelijke, grappige oefeningen die allemaal iets hebben van gymnastiek, yoga of mindfulness. Voor iets oudere kinderen is er nu volgens hetzelfde stramien deze uitgave. Met ook vier verhalen, maar die verder van huis afspelen: van de oosterse jungle, Sahara-woestijn, een surfstrand in Oceanië tot hartje New York. Daar beleven steeds twee kinderen een dag lang een ‘avontuur’, dat aanleiding geeft tot naspelen en na-ervaren. Dit keer zijn de meeste yoga-oefeningen, die met tekeningen worden voorgedaan, iets fysieker: van bamboestengel, hagedis, kangoeroe tot straathond en van tuktuk, mummie, Maori-massage tot laadklep. En véél meer, waaronder enkele knappe, inventieve ademhalingsoefeningen. De meeste oefeningen zijn heel bruikbaar in afwisseling met voorlezen en sowieso heel stimulerend en speels, zonder gewichtigdoenerij. Bevat veel aantrekkelijke kleurenillustraties Kinderyoga-docente Nynke Bos heeft met dit aantrekkelijk vormgegeven boek een knap vervolg geschreven, waar ouders, leerkrachten, yogadocenten en kinderen van ca. 5 t/m 10 jaar veel plezier aan kunnen beleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s