Recensie Yo-ga mee de wereld rond

Na ‘Yo-ga je mee?’ is er met ‘Yo-ga mee de wereld rond!’ het tweede voorleesverhalenboek van Nynke Bos, met illustraties van Wendelien van de Erve, verschenen bij Levendig Uitgever.

‘Yo-ga mee de wereld rond!’ is niet zomaar een boek, het bevat naast vier leuke verhalen om voor te lezen ook yoga-oefeningen voor kinderen vanaf drie jaar. Uiteraard kunnen de ouders ook deelnemen aan de oefeningen, want samen yoga-oefeningen doen zorgt bovendien voor plezier, verbondenheid en vertrouwen.

Dankzij dit boek leer je je kind spelenderwijs yoga-oefeningen aan. Kinderyoga is belangrijk voor elk kind. Want met yoga bouw je kracht, lenigheid en balans op. 

‘Yo-ga mee de wereld rond!’ bevat vier voorleesverhalen

In Raatri en Adjin in de jungle komen Raatri en Adjin terecht in de jungle. Samen met Thong, die zowel de chauffeur als de gids is, wandelen ze de jungle in en ontdekken er vogels en dieren. Op de terugweg houden ze halt bij een prachtige tempel waar ze tot rust kunnen komen…

Door de woestijn met Isis en Moussa speelt zich af in Egypte. Isis en Moussa trekken met de bepakte kamelen door de woestijn.  Onderweg spelen ze spelletjes, ontdekken dieren in de woestijn, rusten ze even uit bij een oase en komen uiteindelijk aan bij de sfinx van Gizeh…

In Druk, druk, druk in New York met Alicia en Robin wonen de twee vriendinnen in hetzelfde flatgebouw in New York. Van de hoogste verdieping van hun flatgebouw kunnen ze de hele stad zien. Ze zien de mensen, de auto’s en zelfs enkele dieren in het park…

Het vierde en laatste verhaal Surfen in Oceanië met Tama en Kai brengt ons naar de andere kant van de wereld. Daar zijn Tama en Kai elke dag op het strand te vinden. Ze surfen en varen er met een kano. In de zee zien ze een inktvis en op het strand vinden ze een fles met een briefje in…

Naast de verhalen staan in het boek steeds de yoga-oefeningen zeer goed uitgelegd, voorzien van duidelijke tekeningen. Ieder verhaal begin je met een zonnedans en eindig je met een ontspannende maandans. Deze twee dansen vind je vooraan in het boek.

‘Yo-ga mee de wereld rond!’ is een uitstekend boek om je (klein)kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met yoga. Een boek met leuke verhalen, kleurrijke illustraties en met meer dan 30 yoga-oefeningen die je meteen kunt doen. Een aanrader!

ISBN: 9789491740961 – Hardcover – 40 blz – Prijs: € 14,95 – Uitgeverij: Levendig Uitgever

https://boekwinkel.levendiguitgever.nl/home/109-yo-ga-mee-de-wereld-rond.html

In dezelfde reeks is eerder verschenen ‘Yo-ga je mee?’. Meer info over dit boek op https://boekwinkel.levendiguitgever.nl/prentenboeken/90-yo-ga-je-mee.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s