Yoga en mindfulness thuis

Boom

Kom op twee voeten staan. Voel dat je stevig staat, als een boom met zijn wortels in de grond. Zet nu voorzichtig een voet tegen je onderbeen. Je armen gaan als takken in de lucht. Blijf een tijdje staan, wissel daarna van kant.

Tips om je evenwicht te bewaren:

  • kijk geconcentreerd naar een punt op de grond
  • voel je ademhaling laag in je buik
  • houd elkaars hand vast

Knuffeltjesyoga

Een van de favoriete peuter-/kleuteryogalessen van afgelopen jaar: knuffeltjesyoga! Ook heel leuk voor oudere broers en zussen om mee te doen hoor 🙂 Bekijk het filmpje via de Facebookpagina van Kinderyoga en Mindfulness Dieren http://www.facebook.com/praktijknynkebos. Daar vind je nog meer yogafilmpjes!

Ssst..!

Na de knuffelyogales ga je nog even samen op de grond of op de bank liggen. Je kunt een zacht, rustig muziekje opzetten. Leg je knuffeltje op je buik. Adem rustig. Voel je je knuffel zacht op en neer gaan? Als je knuffel makkelijk van je buik rolt leg je handen er dan los overheen.

Wat is weg?

Neem de diertjes van de dierenoptocht er nog eens bij. Kies voor peuters vier diertjes om mee te beginnen. Leg ze bij elkaar op tafel en benoem ze allemaal. Dek ze af met een doek. De kinderen doen de ogen dicht, een ouder haalt vlug een diertje weg. De ogen gaan open, de doek gaat eraf: welk dier is weg?

Variaties:

  • Als het heel goed gaat kun je het spel spelen met meer dieren
  • Haal er twee tegelijk weg
  • Laat de dieren bedekt onder de doek en laat een kind met de handen voelen welke er nog zijn en welke er weg is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s