Blog Yo-ga mee de wereld rond!

YO-GA MEE DE WERELD ROND! WIN

YVONNE·17 MAART 2021

Door Yvonne. Ik ontving het boek Yo-ga mee de wereld! rond met de post om er een recensie voor te schrijven. Tevens mag een lezer van jufmaike.nl dit boek winnen. Aan het eind van deze blog lees je hoe je kans maakt op een boek Yo-ga mee de wereld! rond van Nynke Bos.

YO-GA MEE DE WERELD ROND! WIN

MIJN EERSTE INDRUK

Yo-ga mee de wereld rond! is een gebonden boek met een uitnodigende geïllustreerde voorkant. Op de achterkant van het boek lees ik:

Yo-ga mee de wereld rond! neemt je mee in vier voorleesverhalen naar de jungle in Azië, de woestijn in Egypte, de drukte van New York en de eilanden van Oceanië. De verhalen zijn zo te lezen dat je de yoga-oefeningen meteen mee kunt doen. Kinderyoga helpt om spanning in het hoofd en het lichaam te verminderen. Met yoga bouw je kracht, lenigheid en balans op. Samen yoga-oefeningen doen zorgt bovendien voor plezier, verbondenheid en vertrouwen. De yoga-oefeningen in dit boek zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. 

Bekijk het boek hier.

WAT VIND IK?

Als ik het boek opensla zie ik inderdaad een verhaal waarbij tekst afgewisseld wordt met yoga oefeningen die te maken heeft met de net gelezen tekst. De illustraties van Wendelien van de Erve spreken meteen aan. In Yo-ga mee de wereld rond! wisselen verschillende yoga oefeningen elkaar af: van houdingen, samenwerkoefeningen tot aan ademhalingsoefeningen. Door de verschillende oefeningen af te wisselen met een leuke verhaal worden jonge kinderen actief betrokken bij het voorlezen.
De oefeningen worden goed uitgelegd in tekst en tekeningen.
Bij elk verhaal kun je starten met de zonnedans en eindig je met de maandans. Deze staan in het begin van het boek uitgelegd.

VOOR WELKE LEEFTIJD?

Op de achterkant staat dat het boek geschikt is voor kinderen ouder dan 3 jaar. Voor een grote groep peuters die veel van leeftijd verschillen (2 tot 4 jarigen) is het boek niet helemaal geschikt, maar met één of twee 3 jarigen (bijvoorbeeld thuis) kun je dit boek wel goed gebruiken om yoga te doen. Voor oudere kinderen is dit boek heel geschikt. En voor hen zijn de samenwerk oefeningen ook erg leuk om samen te doen.

Yo-ga mee de wereld rond! is het tweede yoga boek van Nynke. Yo-ga je mee? heet het eerste boek.
Deze kun je hier bestellen.

Suzan

Wat een gaaf boek! Onze zoon kreeg in de kleuterklas wel eens yoga van de juf, nu zit hij in groep 5 en heeft het daar nog steeds wel eens over, hoe leuk en fijn hij dat vond. Hij kan wel wat ontspanningsmomenten gebruiken, dit boek zou ons daarbij kunnen helpen.

Anneloes

Wat fantastisch! Zeker in deze periode een must voor de kleine mensen!

Karlijn

Het boek Yo-ga je mee heb ik al maanden van de bieb geleend, gebruik hem regelmatig in de klas. Ze vinden het zo leuk!! Dit boek lijkt me helemaal superleuk, kan het goed gebruiken in mijn kleuterklas.

Sacha

Ik werk als onderwijsassistent in groep 3. Wij mediteren en doen ontspanningsoefeningen, dit doen wij heel vaak en zeker voordat we een toets gaan afnemen. Dit boek sluit perfect aan op al onze oefeningen.

Mariska

Ik zou hem heel graag winnen voor de peuters van mijn werk. We doen graag yoga, maar doen eigenlijk maar wat. Een boek erbij zou heel erg leuk zijn!

Hadassa

Lijkt mij een prachtig boek voor mijn 6-jarige die zichzelf yoga poses aanleert. Ze komt tot rust, wanneer haar hoofd vol zit. Daarnaast zou ik hem ook op school gaan gebruiken! Kinderen vinden dat soort momenten heerlijk! Zeker nu!

Baukje

Na jou verhaal zou ik dit boek graag willen winnen en voor mijn NT2 kids.

Froukje

We hebben het eerste boek ook op de groep kinderen vinden het fantastisch.

Heleen

Dit boek lijkt mij gaaf. Ik zou het graag willen winnen om in de groep te gebruiken. Op school proberen we dagelijks ontspanningsoefeningen in de klas te doen. Hiervoor ben ik elke keer weer op zoek naar leuke activiteiten. Dit boek lijkt mij heel praktisch voor yoga-oefeningen in de klas.

Dominique

Ik sta voor de klas maar geef daarnaast ook kinderyoga, multi-inzetbaar dat boek! Past geweldig in de yogakoffer!

Debby

Ik vind dat kinderyoga nog te weinig bekendheid heeft, het is zo belangrijk de kinderen te helpen de rust weer terug te vinden. Daar hebben ze niet alleen nu, maar de rest van hun leven baat bij. En met zo’n leuk boek wordt het natuurlijk een feestje!

Ditty

Wat ziet dat boek er mooi en uitnodigend uit. Zo leuk om met dat boek de wereld door te gaan met onze kleinzoon.

Judith

Wat leuk dat het een combinatie is van voorlezen en yoga tegelijkertijd.

Sabrina

O heel gaaf voor onze kindjes op het kinderdagverblijf waar we ook aan yoga doen
🙏🏻🍀😊

Carla

Ik werk in groep 1 en doe vaak meditatie- of aardingsoefeningen. De kinderen worden er rustig van. Zelf doe ik aan yoga en weet niet zo goed hoe ik, en welke oefeningen, met mijn klas kan doen. Dit boek zou dus zeker heel welkom zijn.

Veroniek

Las de blog en loop er helemaal warm door… Wie wil dit boek nu niet?!?
Dus ook ik doe heel graag mee om zo de kleuters op onze school hiervan te laten genieten… ZALIG toch 🤩

Groep 1-2B

Dit boek zou heel leuk zijn om in de klas op een laagdrempelige manier met rust, ontspanning, spanning te verminderen bezig te zijn. Ik zou dit boek dan ook graag willen winnen voor mijn klas met in mijn gedachte die ene leerling..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s