Mindfulness voor kinderen

Mindfulness staat voor Aandacht. Aandacht voor wat er op dit moment is. Hier en nu.

Ik geef mindfulnesstrainingen aan kleine groepjes, deels wandelend in het bos, deels op de yogamat.

Ook geef ik mindfulness als lessenserie aan hele klassen in het basis- en voortgezet onderwijs. Dit kan gecombineerd worden met yoga-oefeningen. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw school.

IMG_20150920_204136

Tijdens de mindfulnesstraining leren kinderen hun aandacht te richten op dat wat van belang is. Ze ontdekken waar hun kracht ligt en hoe ze deze kunnen inzetten. Want alleen als je vanuit je kracht leeft kun je stralen!

In de training leren kinderen dat piekergedachten, angsten en andere negatieve gevoelens er ook mogen zijn. Het zijn gezonde gedachten die voorbij komen, de kunst is om ze jou niet helemaal in beslag te laten nemen. Mindfulness geeft kinderen de controle terug over hun gedachten en gedrag. De mindfulnessoefeningen worden afgewisseld met yoga. Soepel lichaam rustige geest!

Uit onderzoek is gebleken dat mindfulness verbetering geeft bij :

  • Concentratieproblemen
  • Impulsief gedrag
  • Stress en piekeren
  • Slaapproblemen
  • Faalangst

Mindfulness maakt de sterke punten van kinderen extra krachtig. Het helpt ze met liefde naar zichzelf en anderen te kijken. Ze leren technieken om zichzelf te troosten, aandacht te richten als dat nodig is lekker in hun vel te komen en bewust met het leven om te gaan. Een kado voor het leven!

DSC_0142

Wat ouders en kinderen zeggen:

“Een mooie ervaring, tijdens de mindfullness lessen, voor onze dochter. Zeker het potje met glitters heeft grote indruk gemaakt.”

“Ik leer hoe ik met stress kan omgaan. Zo kan ik mezelf rustiger maken.”

“Het helpt mij om beter om te gaan met frustraties.”